×

Mesajlarınıza gün içerisinde dönüş sağlanacaktır

+ A'dan Z'ye İçerik Üretimi İle Reklam Ve Pazarlama

İnteraktif içerik kazanacak

A'dan Z'ye İçerik Üretimi İle Reklam Ve Pazarlama

Teknolojinin global yükselişi ile birlikte farklı alanların farklı hedef kitleleri ile etkileşim kurmak da zorlaşıyor. Her ne kadar hedef kitleler farklı olsa da belirtmek gerekir ki her sosyal medya kullanıcısının bir içerik üzerinde harcadığı süre yalnızca 37 saniye.


Bu etkileşimi en verimli biçimde kullanıcıya sunmak ve marka değerini artırmak ise içeriğin zenginliği ve geniş yelpazesi ile doğru orantılı ilerliyor. Üstelik şunu da belirtelim: İçerik pazarlama faaliyetlerinin maliyeti diğer pazarlama faaliyetlerine oranla yüzde 62 daha az.


Daha önce keşfedilmemiş alanları keşfetmek, teknoloji ile içerikleri bir arada kullanmak, reklam yapmadan reklam yapabilme yeteneği ve okuyucuyla ilişki kurabilen, faydalı /eğlenceli içerik yaratma amacına odaklı anlayışın yaygınlaşması içerik üretenleri her geçen gün biraz daha zorluyor. Marka imajı ve marka bilinirliği de bu sayede artıyor ve kaliteli içeriklerin firmalar diğer firmalardan kendini ayırıyor.


Tüketici ihtiyaçlarını ve sorunlarını doğru tespit ederek birebir çözüm sunma yaklaşımını sahiplenen markalar, tüketicilerin sadakat potansiyelini artırarak markayı çevrelerine tavsiye etmelerini sağlayacak. Örneğin; Sadık bir tüketicinin uygulamanız, ürününüz ya da hizmetiniz ile ilgili kendi hesabında paylaştığında olumlu bir yorum adeta kar topu etkisi yaratarak marka bilinirliğinin organik propagandasını yürütecektir.


Özellikle son birkaç yıldır markalar için bir seçenekten çok bir zorunluluk haline gelen içerik pazarlaması kuşkusuz her geçen gün popülaritesini artırıyor.  Bununla birlikte, hangi tür içeriklerin trendde olacağı ve içerik pazarlamasının hangi boyutlarının önem kazanacağı merak edilen konular arasında…


•    Canlı Yayın Video İçerikleri Revaçta Olacak!


Amerika merkezli ağ teknolojileri şirketi Cisco’nun tahminlerine göre, 2018 yılında video içerikleri bütün İnternet trafiğinin %69’unu oluşturacak. Hatta 2019 yılında bu rakamın %85’e kadar yükselebileceği öngörülüyor.


Firmaların pazarlama stratejilerinde canlı yayın video içerikleri kullanmalarının başlıca nedenleri arasında, bu içeriklerin pazarlamaya insan unsurunu katıyor olması ve müşterilerle interaksiyon sağlaması yer alıyor.


•    Metin İçerikleri Daha Uzun Olacak!


İçerik pazarlaması yükselişe geçtiği ilk dönemlerde metin bazlı içeriklerin kelime sayısı düşüktü. Özellikle geçtiğimiz yıl dünyada ve Türkiye’de kelime sayısının fazla olduğu hem de interaktif grafikler, infografikler, bölümler, alt bölüm ve başlıklarla daha zengin hâle getirilmiş içerikler artış gösterdi.


İçerik pazarlamasının Türkiye’deki öncü firmaları, özellikle seyahat ve emlak sektöründeki içerik taleplerinde kelime sayısının artış gösterdiğine dikkati çekiyor. 


Google ise, içeriklerin kalitesini 3 temel ölçütü esas alarak belirliyor: Uzmanlık, otorite ve güvenilirlik.


•    İnteraktif İçerik Daha da Önem Kazanacak!


İçerik pazarlamasında, kaliteli içeriklerin oluşturulması kadar bu içeriklerin hedef kitlesine ulaştırılması ve okuyucu tarafından paylaşılması da önemli. 


•    İçerik Stratejisi Belirlemek ve Ölçümleme Her Firmanın Önceliği Haline Geliyor!


Pazarlama stratejisine dahil edilen bir içerik pazarlama stratejisinin pozitif sonuçlarını hemen görmek mümkün olmayabiliyor. Bu konuda da neredeyse her firma sosyal medyanın ve içerik kullanımının önemini kavramış olsa da raporlama ve istatistik noktasında hala endişe duyuyor. Öte yandan, içerikler oluşturulurken bir içerik stratejisi dahilinde hareket etmek önemli. Her şeyden önce oluşturulan stratejinin firma hedeflerine uygun olması, spesifik, ölçülebilir hedefler olması gerekiyor.
 

Biz Sizi Arayalım